Navn:
Sted: Norway

Du finn mæ i kjøleskapet sammen med melk og ost, paprika, sitron og servelat, grønn agurk og rød tomat.

mandag, januar 29, 2007

Typisk Populærvitenskap

Hei, og velkommen til Typisk Populærvitenskap.

Her skal vi forsøke å gi deg svaret på hva populærvitenskap er, hva vi tradisjonelt har tenkt om det og hvorfor det er så viktig for det norske folk! For viktig er det, Petrine Blichenszchlager Gyldenfeldt (som her er kjemperar på bildet, for å holde oppmerksomheten til det sløve norske folk oppe), du har jo skrevet hovedoppgave om dette? - Ja, det viser seg jo i den senere tid at særlig TV har blitt en viktig kanal, nær sagt, for populærvitenskap. Ofte forekommer programmer som tar for seg et område alle mennesker har et forhold til, det være seg kropp, språk, barn eller kjærlighet og pakker inn faktaopplysninger om emnet i en ufarlig og spøkefull form med mange underholdningselementer. Det tas gjerne i bruk fiffige tekniske virkemidler som tegnefilm, lydeffekter og dramatiseringer for å gjøre læringen enklere. Dessuten er programlederen (som på bildet gjør noe rart med handa for å holde konsentrasjonen til det sløve norske folk oppe) gjerne sentral og har veldig ofte en avslappet holdning til det hele.
- Men lærer det norske folk noe at dette da?
- Nei, det er man sterkt i tvil om. Det er nok underholdningen som står i sentrum når en samlet norsk befolkning benker seg for å se på disse programmene. Men om en eller annen faktaopplysning skulle snike seg inn likevel, er jo det å regne som et pluss.
- Takk skal du ha, Petrine Blichenszlager Gyldenfeldt.

Og til slutt et par populærvitenskapelige og fiffige tekniske virkemidler: bilder! (og rosa skrift). Hvorfor menn mister håret, og hvordan barn egentlig blir til og en helt irrelevant buss for å holde konsentrasjonen til det sløve norske folk oppe.

2 Comments:

Blogger Marit said...

hoho

onsdag, 31 januar, 2007  
Blogger Kjersti said...

hoho! verd å¨vente på den.

torsdag, 01 februar, 2007  

Legg inn en kommentar

<< Home

Site Meter